Förslag på lite evolutionsförbättringar

Alltså. Naturen verkar inte fatta att tiderna förändras. Därför har jag några förslag på förbättringar av människokroppen.

DSC00250

 • Eftersom ingen gör av med några kalorier längre eftersom vi inte behöver jaga mammut på tundran för att fixa mat, så är det lika bra att kroppen lägger av med sin idiotiska vana att hamstra fettet som man äter. kroppen skulle klara sig med typ hälften av den kalorimängd dagens lata och korttänkta människor vräker i sig. nu tillexempel har jag ätit 2500 kalorier på tre minuter och känner hur det rudimentära vinterspäcket liksom växer retsamt i min redan degiga kropp.
 • Eftersom alla affärer, krogar, klubbar och gym tror att folk blir glada av tinnitusframkallande ljudnivåer så vore det bra om det kunde växa ut öronlock som själva stänger och öppnar sig beroende på ljudnivå precis som ögonlock.
 • Man borde kunna ansluta sig till internet via en usb-port i långfingret. Allt i kroppen är elektrokemi så det borde gå.
 • Många lider idag av relationsproblem. Två människor blir sällan kära i varandra utan i helt fel personer. Det vore bra om man kunde stänga av känslohjärnan amygdala i hjärnan vid behov och sätta på den när det behövs.
 • det finns flera roliga bonus-features jag skulle vilja ha i kroppen såsom kamera i ögat, automatisk språköversättare och subtitle på folk som pratar för tyst.
 • folks knän går i princip alltid sönder, särskilt om de spelar fotboll. detta verkar vara ett fabrikationsfel och bör åtgärdas.
 • jag vill kunna bli osynlig eller ändra färg efter omgivningen när jag inte orkar prata med folk på tåget.
 • eller förresten vore vingar ännu bättre, den ultimata flyktvägen liksom.
 • kroppsdelar som skadas irreversibelt/kapas av borde växa ut igen.
 • ögonen borde ha samma funktion som HM:s konvexa smalspeglar som får kroppen att se smalare ut. då skulle ingen behöva känna sig tjock någonsin. Se bilden ovan.
 • jag hatar att läsa för det är så långtråkigt men vill gärna kunna skryta om hur beläst jag är, så en snabbare ordbehandling i hjärnan borde utvecklas.
 • egentligen är vi alldeles för känslohjärnestyrda för att kunna överleva i vårt moderna samhälle. exempelvis panikångest är en helt rudimentär flyktreaktion som uppkommer bara för att den dumma hjärnan tror att vi blir attackerade av en sabeltandad tiger. vi borde kunna kontrollera oss mer via neocortex, då skulle vi inte heller bli beroende av kroppsstimulerande farliga droger och människor så lätt.
 • Sömnproblem är legio idag och det vore bra om man kunde programmera sig till att somna och vakna vid fasta tider.

Har ni fler förslag?

10 svar till “Förslag på lite evolutionsförbättringar

 1. Jag tänker ofta på just de här sakerna. Samt det faktum att vårt andningssystem har två in- och utgångar och de sitter så nära varandra att det är löjligt lätt att kväva någon. Jag anser också att det är onödigt vår (vanligtvis) främsta njutning (vanligtvis) går att framkalla på samma ställen som kroppens överflöd kommer ut, för att uttrycka det rumsrent.

 2. Jag vill också vara med.

 3. På det hela taget, att vi är så känslostyrda även av sensoriska känslor. Okej, ett av de djur som har låg medvetandegrad har inte heller någon förståelse av sina handlingar i någon större utsträckning. Därför behöver det djuret en mekanism som gör att det känner obehag när det gör något som är skadligt för det. Till exempel låter bli att äta eller trampar på något vasst. Men som självmedvetna människor vet vi om att vissa saker är skadliga för oss, och undviker dessa saker av rent rationella skäl, långsiktig överlevnadsinstinkt snarare än en drift att kortsiktigt undvika smärta. Vi kanske låter bli vissa droger, till exempel, eftersom vi vet att det inte är nyttigt. Så VARFÖR måste vi fortfarande dras med obehagskänslor som en signal från kroppen att ”hörru, sluta hålla handen på spisplattan”? Eftersom vi är rationellt motiverade att inte skada oss själva så hade det räckt med en liten lampa som lyser upp istället för att påminna oss. På så vis undviker man en djävla massa lidande i situationer där man inte själv kan påverka det.

 4. det där med öronlock låter som en lysande idé! Låt oss införa det genast

 5. Haha! Du är så jävla rolig! ”…och subtitle på folk som pratar för tyst. ” Yes please!

 6. Den tjocke konsulten

  Att prgrammera sig till att vakna och somna vid fasta tider är enklare än många tycks tro, fasta rutiner kallas det. Testa att ta ett jobb i industrin där du skall vara omklädd och klar 0630 varje dag och dygnsrytmen kommer att sätta sig stenhårt på ett par veckor.

 7. konsulten: jag har faktiskt arbetat inom vården och gått tolv år i skolan, så jag vet precis vad du talar om. det tog lång tid för min dygnsrytm att bli irreguljär igen, jag vaknar fortfarande vid sex ganska ofta, men det vore bra med ett mer exakt inställningsverktyg.

 8. Ping: Deepedition » deeped noterar några bloggposter

 9. Om du läser mycket så borde du ha gott om tillfällen att träna teknikerna från speed reading. Tim Ferriss har konkreta tips om du inte vill köpa en bok:

  http://www.fourhourworkweek.com/blog/2009/07/30/speed-reading-and-accelerated-learning/

 10. Hej!
  Vart har du köpt din tröja/klänning? Vet du om den finns kvar eller har du sett någon liknande?
  Tack på förhand.

  Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s