Abgereist

Ikväll avreser jag till Krakow, Ukraina, Tjernobyl, Odessa och Istanbul på semester tillsammans med kära Chrisk och Johannes. Min mobil avled igår så jag nås förmodligen bara på mejl. Jag har aldrig rest såhär innan, när alla andra reste iväg strax efter gymnasiet så pluggade jag och skrev samt var kär och stadgad på 24kvm2.  Jag orkade inte läsa Birgitta Stenberg då för jag blev så avundsjuk på alla världar hon besökte, oberoendet och obetänksamheten. Nu älskar jag hennes böcker, särskilt Alla vilda och Fritt förfall. Jag känner igen mig i hennes världsfrånvändhet och egoismen som följer av det intensiva skrivandet, det som tröttar ut omvärlden. Hon är så nomadisk men samtidigt alltid starkt närvarande och kännande, aldrig distansierad och inte rädd för att bli beroende men samtidigt reser hon sig med sådan lätthet ur varje tillvaro för att bosätta sig i nästa.
Jag har alltid drömt om att bli full på parkeringsplater i östeuropa och nu är jag nästan illamående av resfeber, snart kommer jag att vara utan internet och lämna kvar allt hemma. När man är utan internet och på besök i okända städer blir man inkognito och glömmer bort vem man brukar vara hemma och vilken röst man brukar ha. Allt därhemma känns inte bara länge bort utan också som längre sedan.

2 svar till “Abgereist

  1. Jättebra skrivet! Jag känner igen mig i det där, speciellt biten då alla andra resten efter gymnasiet. Visserligen var jag inte bosatt hos den jag var kär i. Men det var annat som hände liksom. Älskar sättet du skriver på och det är verkligen en fröjd att läsa. Hoppas att du får det bra på din resa.

    Beklagar att det tog slut, när jag läste om det du skrev då kom både en och ett par tårar.

  2. Trevlig resa ❗

    – och förälskelser = KärLek drabbas Wi alla av många gånger under livet – så det så. 8)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s