Om bristen på smådjur i det offentliga rummet

En av de många u-lands-bristfälliga sakerna med det svenska sk välfärdssamhället är bristen på kattkaféer. I Japan har de kaféer där man kan umgås med katter en timme i taget. Man slipper allt det jobbiga med att ha husdjur, som att komma ihåg att mata dem, och sorgen när de dör (av svält eller övergödning). Jag har ganska stort behov av att inte behöva ta ansvar för andra levande organismer, men samtidigt behöver jag verkligen träffa djur med päls regelbundet. Frukter med päls duger inte (förresten, ni som tog bort min mycket nödvändiga kategori är idioter!) och youtubevideor med gulliga katter och marsvin är inte heller ett tillräckligt. Ett kattkafé på Möllan skulle vara det. Kanske kunde de även alternera med marsvin och bäbisar.

4 svar till “Om bristen på smådjur i det offentliga rummet

  1. stefan hallgren

    10 dollar i timmen för att få vara bland katter. Där fick katthatarna svart på vitt hur värdefulla katter kan vara på gosmarknaden.

  2. Men betala för att få vara med bäbisar..! Skulle hellre betala för att slippa dem. Eller det är mest deras föräldrar som är störiga förresten. Man borde skapa småbarnsfamiljsghetton där man placerar hela rasket, så kan de som verkligen kan säga ”ååh en sån liten gulli-gulli-gosig-goding!!” med älta inlevelse kan umgås med varandra. Och tränga varandra av vägen med sina förbaskade barnvagnar. 😉
    Sulkys är förresten bra mycket bättre än barnvagnar. Konstigt att ju större barnet blir, desto mindre blir dess fordon. Sen blir det Bobby-car och sen inget alls för att det är så svårt att lära sig cykla.

  3. stefan hallgren

    Nä, ställen för bäbisar kallas dagis, och man måste betala vuxna för att vara där.

  4. …och kaniner och mopsar! Ska vi starta ett?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s