Berlin <3

dimma över socialismfetischistiska monument i treptower park. de såg nästan romerska eller kanske kristna ut

jag träffade ca 2000000 datormän på det star trekaktiga internetjippot 26c3. rasmus viftar ivrigt med högerarmen och pratar om laser inför de entusiastiska jwalck & chrisk (denna diskussion varade oavbrutet i fem dagar och jag kunde till slut bara le svagt och nicka hjärntvättat åt deras hetsiga utläggningar om laserns potential att förändra världen).

dinosaurier på det övergivna tivolit Spree Park

när det kom till mat gällde devisen Allt genast hela tiden. om man slår upp begreppet ”mätt och nöjd” i ett lexikon hittar man nog den här bilden på monki.

jag tyckte att det gick ganska bra att göra saker som andra ungdomar gör, som att vara i utlandet och sådär.  var ofta hungrig och trött, men som tur var resesällskapet väldigt basbehovsstyrt. ❤ till berlin och resesällskapet!

7 svar till “Berlin <3

 1. Oj, finns verkligen övergivna tivolin på riktigt..? Trodde det bara var i Spirited Away och zombiefilmer. Jag blir alldeles till mig i trasorna vid blotta tanken. Måste dit!!

 2. ja, det måste du!! tyvärr kunde man bara titta på det utifrån, det är igenstängslat och bevakat av män med arga hundar. kanske om man har med sig en bit kött? nåväl, rekommenderas ändock.

 3. Åh, vill också åka till Berlin. Världens kulturstad nummer ett, enligt mig. Paris är överskattat.

 4. Ja Paris är överskattat. Men prova för allt i världen Moskva! 40 professionella orkestrar bara i stan, smaka på det.

  Tror banne mig jag ska axla geväret och skjuta lite hund i Berlin. För nu blev det ju ännu mera spännande – vad gör det värt att finansiera vakthållning, vad är det för mörka hemligheter som göms bakom stängslet? Kan ju bara vara en portal till en annan dimension.

 5. Fick ett mejl av en god vän, tillika Berlinromantiker, apropå Spreepark, som kommit på tal:

  ”Låg och lyssnade på podradio igår kväll, när ett reportage från Spreepark till min oförställda glädje dök upp. Det sades att skälet till att parken fortfarande vaktas av patrull, är att man vill ”minimera risken för skador”. Förmodligen mänskliga sådana, vill jag tro. Vidare berättades om en entreprenör vid namn Norbert, som köpte parken av tyska staten strax efter DDR:s upplösning. Hans planer på en upprustning av parken var storslagna, men hans förhoppningar om antal besökare per år översteg med hästlängder det faktiska antalet. När inget annat alternativ återstod annat än att stänga parken, var han skyldig tyska staten drygt hundra miljoner kronor, men för att minimera de ekonomiska förlusterna fraktade han en massa karuseller till Peru båtvägen, nedpackade i delar i containers. Bland annat en dinosauriekarusell. För att karusellerna skulle komma igenom den peruanska tullen, avkrävdes Norbert hundra tusen dollar i mutor, så han lånade pengar av den peruanska maffian. Han hade svårt att betala tillbaka pengarna, men istället för att låta sig dödas av maffian, gick han med på deras krav att han skulle frakta närmare två hundra kilo kokain till Tyskland – i en av de karuseller han fraktat därifrån.

  Sedan han avtjänat detta smuggelbrott bakom lås och bom, bor han i en grön husvagn i Spreepark, med två folkilskna chiuauor. Han har trasiga byxor med pressväck och oljigt, bakåtslickat hår och han är rökare.”

 6. är det sant, joel?! låter som en urban myt. kanske är det just dessa två hundar som jagar oväntade besökare.

 7. Kan dessvärre inte gå i god för att vad min vän säger att det de säger på podradion är sant, men jag tänker tro på det tills vidare. Hans nuvarande situation får mig förresten att tänka på Grön som bor i en barack i skogen utanför Kil och av och till, när han har el, lyssnar på Metallica.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s