Discovery Channels ofattbara tråkighet

Nu ser min pojkvän på ett program om hajar. Han är djupt koncentrerad trots programmets uppenbara dödstråkighet. VILKEN evolutionär funktion har genen i människors hjärnor som får dem att autistintresserat följa program som ”Livet på räktrålaren”,  ”Så tillverkas pappmuggar” ”Extrem snöplog” och ”Råttor i natten” ?! det är tråkigare än när jag var tvungen att skriva ett arbete på samhällskunskapen i trean och det enda ämnet som fanns kvar var Tetrapakets historia. Jag minns en gång när jag skulle äta och slog på Discovery där det stod en man i en flod av bajs i ett avloppsreningsverk och skrek ”Jag står i ett hav av femtio tusen bajsätande fiskar”! Det var droppen.

Visst, det finns några program jag gillar. tex de om stora katastrofer, för då kan man iaktta misären på tryggt avstånd och känna sig glad över att man inte var med på  det kapade planet/sjunkna skeppet. Under elfte september-perioden följde jag rapporteringarna med en slags  triumferande känsla av att ha överlevt. det är som att katastrofer påminner en om hur levande man är.

men i övrigt är discovery channel en parad av programidéer som aldrig borde ha blivit verklighet.

12 svar till “Discovery Channels ofattbara tråkighet

 1. Älskar alla ”så blir saker till”-program.

 2. Det enda som är bra på Discovery är ”utdöda civilisation”-program — älskart. Förutom de som handlar om Egypten, för de är likadana allihop.

 3. Eh. ”Utdöda civilisationer” skulle det vara.

 4. Instämmer med Julia – ”så blir saker till”-programmen är underbara! Över huvud taget gillar jag Discovery lite för mycket för att det ska vara hälsosamt. Kalla mig tråkig, gör det bara.

 5. Själv har jag glott mig rödögd på programmen om gamla krig. Men det är märkligt egentligen för de suger socka samtliga.

  Det är som visuella bilder av Illustrerad Vetenskap, fast sämre.

  Read a book.

 6. Tog ett tag innan jag insåg att det handlade om Discovery channel och inte Disney channel… 😛

 7. När jag var liten läste jag Illustrerad Vetenskap och Facts och Fenomen (som alla nördar gjorde i början av nittiotalet). Innan jag fick kanalen trodde jag att Discovery skulle vara TV-versionen av dessa tidningar. Men det är ju mest dokusåpavarianter och saker som börjar på ”most extreme..” Kan vara lite underhållande ibland iofs… extrema snöplogar har kanske också ett berättigande i TV-rutan…så att vi inte glömmer att de finns… och har rättigheter…

 8. Spinner lite vidare på Jack här. Tidningarna är lite roligare, för de verkar så mycket mera seriösa. Desto roligare blir det när man finner gamla 90-talsnummer med rubriken ”RYMDHOTELLET STÅR KLART 2007.”

 9. Joel: Jo precis. Jag har också tänkt på det i efterhand. Den populärvetenskapliga ansatsen blandades upp med en hel del galen spekulation och science fiction. Dessutom var det intressant (och lite komiskt såhär i efterhand) hur vissa saker skildrades. Jag minns särskilt ett nummer som handlade om intelligens. Tidningen hade Madonna på omgslaget hållandes ett gosedjur samt texten ”Madonna har en iq på 140”. Kanske för att illustrera att intelligens kan finnas där man minst anar den. Ja, den sträcker sig rentav in i huvudet på översminkade, strymbyxklädda popdivor som Madonna . Ser man på. När jag nämnde detta faktum för en kompis i skolan blev han mycket arg och illa berörd. Det verkar inte rimligt. 140? Långt smartare än medel? Experterna måste ha räknat fel. Att en så olämplig person framhölls på det viset, det kan inte vara sunt. Vad sänder det för signaler? Ska ungdomar läsa detta? Well, well, det var lite nittiotalsnostalgi….

 10. 90-talet måste förövrigt ha varit det lamaste årtiondet hittills. Brukar plocka fram mina gamla Absolute Dance-plattor ibland och minnas hur det var. Synd man var så liten. Och jo, Madonnas IQ känns väl som ett sådär bra försök att öka sin läsekrets om man vill vara trovärdig på något som helst plan. Minns många sånadär ”Den felande länken funnen! Lucy bevisar att vi stammar från aporna” som senare visat sig vara desperata bluffar av bankrutta arkeologer att bättra på sitt anseende och bankkonto.
  Nä alltså. Nuförtiden får man ju filmer och grejer, så man slipper läsa det som står i själva tidningen. Klart roligare upplägg. 🙂

 11. johan, iofs, jag gillar också utdöda civilisationsprogram men animeringarna är ofta så dåliga.
  30+, haha, jag älskar hur urusla vissa av deras dramatiseringar av världshändelser är! tjernobylolyckan är parodisk. men spännande.
  joel & jack: Illustrerad vetenskap äger! men deras framtidsvisioner är som redan nämnt aningen fantasifulla ibland. typ att vi ska åka till nästa galax i en urgröpt meteor, den var bra.

 12. Jag tycker om alla program på Discovery Channel, också räktrålarvarianterna. Ja, till och med, programmen om diverse pråmar och små och stora rör där de lagt på dramatisk musik till något som inte är spännande alls, samt Rommels truppförflyttningar nattetid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s