Hon kan tala med andar, klart hon har rätt

14570295

från Andreas Leijons twitterflöde.

Kunde inte SolBrith svarat att det var frun som spottade på honom och att hon kommer att hemsöka honom aggressivt tills han dör?  gubbfan var förmodligen notorisk kvinnomisshandlare och förtjänar att bli lite rädd. Det märkliga med SolBrith är att hon oavsett vad insändarna oroar sig för alltid lyckas ge ett svar som är till deras fördel. Typ folk vars favorithusdjur sprungit bort, ”Din katt är inte alls överkörd utan har tagit sig till ett tryggt och kärleksfullt hem där den kommer att stanna.” eller folk som tappat någon ägodel: ”Din gammelmormors pärlhalsband ligger i en byrålåda hemma hos en avlägsen kusin.” Det är väl precis sånt man behöver höra. Sånt som får en att sluta oroa sig.
Det märkliga med människor är att de är väldigt benägna att tro på den som säger sig veta hur saker och ting ligger till. Chefredaktörviktor brukade säga att folk behöver någon som säger åt dem vad de ska göra, exakt vad de blir tillsagda spelar mindre roll. Jag tror tyvärr att det är sant. Vi är auktoritetsgillande flockdjur. Det är lite samma mekanism bakom den betryggande effekten i ens favoritartisters låttexter. När In flames sjöng
Follow your instinct
It usually takes you home
Don’t let these words tear you down
och Hammerfall skaldade
All your dreams can come true
Follow the signs of the Crimson Thunder
We will stay by your side
The revelation is near

och Michael Jackson sa
You are not alone
Så trodde jag verkligen på det. Att allt skulle ordna sig. Att det dåvarande bara var ett tillfälligt mörker. Att alla drömmar så småningom skulle slå in. Ptja, det har gått hyfsat hittils. Vi har alla behov av någon som talar om för oss att allt ordnar sig.

4 svar till “Hon kan tala med andar, klart hon har rätt

  1. Jag lackar alltid på folk som tycker att bara man inser i efterhand (gärna när man inte behöver förändra sig eller be om ursäkt) att man var ett svin så är allt lugnt.

  2. SolBrith?! bara namnet låter som väldigt mycket hittepå.

  3. Men Julia, nu var det ju faktiskt så att hustruns ande inte gjorde något väsen av sig utan hade förlåtit honom allt?? Hoppas det inte är SolBrith utan den överseende hustrun du är förbannad på. 😉

  4. SolBrith är dotter till Saida, som hade spalten tidigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s