Mårdhundarnas befrielsefront

mard-martin-475

Mårdhunden är ett snällt, mjukt djur som lever i skogen. Den har kommit hit till Sverige från Asien och trivs jättebra här. Men de onda myndigheterna tycker att den är en illgegal invandrare och bör elimineras. Den sprider tydligen rabies och en inälvsmask som kan göra samtliga svenska bär dödliga att äta. Jag tycker att det är ett billigt pris att betala för att vi ska få behålla världens sötaste djur i landet. Låt oss nu tillsammans verka för att mårdhundarna ska få stanna! Det brukar bevisligen inte vara svårt att övertala människor att hjälpa gulliga djur, den där blåvalen i Rädda Willy fick ju miljoner i bidrag från människor som ville att den skulle få leva i frihet (den trivdes dock inte med det utan återvände till människorna ganska snabbt). Att däremot hjälpa folk som håller på att drunkna, bli torterade eller våldtas brukar det vara svårare med. Vi skulle aldrig äta gulliga djur, men grisar går bra. Utom i Italien där de har kanin i barnmatsform. Och häst.

barnmat-med-hastkott

Ja, ungen ser ju glad ut i allafall.

6 svar till “Mårdhundarnas befrielsefront

 1. Konstigt nog ser hästen ganska glad ut också…

 2. Hästförpackningen är tragisk men också riktigt rolig!

  När det gäller djur som utmålas som gulliga (Willy var ju späckhuggare, och de massakrerar ju delfiner, vilket inte är speciellt gulligt egentligen) är det självklart att de ska få leva. När djur uppfattas som individer är de rättmätiga moraliska objekt – om en ko t.ex. måste jagas ifatt och avlivas, blir allmänheten upprörd (true story!), men den dagliga masslakten är uppenbarligen inte det minsta upprörande. Det är ju bara naturligt, säger vi.

  På ett liknande sätt är det med människor: får vi ett ansikte och en personlig snyfthistoria, lättar vi på plånboken, men den ansiktslösa massan av svältande och krigsdrabbade människor är inte lika intressant.

 3. Jag instämmer i att mårdhunden bör välkomnas till de Svenska skogarna. Rasismen inom ekosystemsfascismen är djupt rotad i svennebanankulturen och måste motverkas.

 4. Nu utrotar vi artisterna! (Finns ingen bättre översättning på speciesism är just artism, men det gör kanske inget om Per Gessle ryker med)

 5. haha, pälle, bra neologism.
  chrisk, ja, visst är det typiskt homogena sverige att bara vilja ha helsvenska fåniga elsa beskowdjur?!

 6. Ping: ett helt litet menageri « Thereses dagbok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s