Nazi-inspirerad språkkurs

Melankoliska kraftwerk-syntmattor, en tröstlöst novembergrå stockholmsförort och obetalbar situationskomik. Kvarteret skatan är fantastiskt. i avsnittet nedan ska de åka till Garmisch-partenkirchen och lyssnar på en språkkurs som olyckligtvis visar sig vara starkt nazi-inspirerad. innehåller många användbara fraser.  (Anschluss!)

Den ständiga fulvinter som råder i serien (de filmade bara dagar då det var mulet) omsluter kvarteret i ett slags behagligt likgiltigt socialrealistiskt limbo, precis sådär som det kan kännas ibland på förutsägbara vardagar mellan helgen och verkligheten. De loosiga medelklasskaraktärerna är inkarnationen av ordet svennighet. jag gillar särskilt Rachel Molin som dejtfanatiska Jenny och Anna Blomberg som märkliga kristina. synd att man inte får se mer av dem i svenska humorprogram idag, istället för de bisarrt buskisdåliga ”komikerna” i exvis Grillad och annat grabbigt skräp. Torrent till säsong två finns här, säsong tre här. (säsong ett är sådär). det ryktas om en fjärde!

har upptäckt en mängd bra åttiotalssynt via Skatan, exempelvis Alphaville.

Annonser

3 responses to “Nazi-inspirerad språkkurs

  1. Tummen upp till detta! Kvarteret Skatan är utan tvekan en av de bästa svenska humorprogrammen på senare år. Tysklandsresan är onekligen underbar, inte minst diskussionen om tyska ölsorter.

    Har alltid gillat parmiddagssketcherna bäst, dock. ”Husneger” samt ”High Chaparral”-sketcherna är ju bland det roligaste som gjorts.

    Och för att spinna vidare ytterligare på synthspåret så är ju Human Leagues ”Being Boiled”, som används som titelmusik en utav de bästa och kyligaste synthlåtarna från det sena 70-talet. Både debuten ”Reproduction” och till viss mån också ”Travelogue”(där ”Being Boiled” också är med) är väl värda att införskaffas!

  2. Den låten är så sjukt bra, och videon är helt absurd och underbar.

  3. Jag vrider mig både av skratt och av pina när jag ser på Skatan. Som att se på Bergman. Man älskar det, men mår dåligt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s