Idiotbra!

Röyksopps monotona dunsande mollljud och Robyns desperata röst utgör en helt magisk polyfoni. Från nya Röyksoppskivan Junior.

Junior är något ljummen. Enligt bandet så har den en ”vårkänsla.”  Brr. Det känns lite som det där vanliga fenomenet när artister verkligen slått igenom och lyckats och blivit…glada.  Första skivan är alltid den mest allvarliga, sinnrika, vemodiga, de följande blir ofta mer fun and games. Melody AM var fylld av njutbara djupdyk i saknadsstinn melankoli, Eple och Remind me exvis. The understanding hade oförglömliga Only this moment och Beautiful day without you. På Junior ingår en låt med det odrägligt förnöjsamma namnet Happy up here. Fast den är ganska fin. Den balanserar mellan moll och dur och dissonans och harmoniskt och sista biten är faktiskt lite som lagligt heroin, som någon kommenterar under youtubevideon. den kommande  skivan Senior ska ha en höstkänsla, enligt wikin. Det ser jag fram emot.

2 svar till “Idiotbra!

  1. Ah, bara hört Happy Up Here tidigare… ska bli gött att få sig hela skivan till livs. Melody A.M. är självfallet svårslagen, men en ökad emfas på sång och klassisk orkestrering känns som ett bra steg mot något mera inspirerande än The Understanding, som väl kändes som ett försök att förbättra hjulet… rullade gjorde det, men det är svårt att göra något runt ännu rundare… 😛
    Annie kan man ju lyssna på också, vet inte hur känd hon är i Sverige, men Röyksoppgrabbarna har varit därbakom och rattat en del. Som Robyn och The Knife.

  2. jag gillar annie. chewing gum var lite slick men samtidigt britneyhookande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s