The frilansblues

article_image_bfb18a7942acc08b1

Imorse insåg jag än en gång varför jag inte tycker om att träffa odrägligt framgångsrika människor.  den store Björn af Kleen frukosterade nämligen med min studenttidning Lundagårds kulturredaktion och höll ett föredrag på temat Vad du än har åstadkommit så var jag yngre än dig när jag gjorde samma sak. Han skickade runt sitt feta Expressenkontrakt så att vi fick hålla det i våra smutsiga, arbetarblodiga fingrar och för min inre blick prövade jag att byta ut hans underskrift mot min under det femsiffriga beloppet. När han berättade att han får tusentals kronor av Metro för att recensera lyxresturanger varje vecka så såg jag hur saliven började rinna i mungiporna på de lokalblaskedesillusionerade skribenterna runt mig och hur mörka lågkonjunkturår av tvåveckorsvikariat fladdrade förbi framför mina ögon. Plötsligt påmindes jag av någon outgrundlig anledning om scenen i Rammsteins Sonne då den helgonlika, ikoniserade Snövit besöker de bittra, gruvarbetande dvärgarna i deras mörka håla.

Men. Alltså. Det var ett intressant och kärnfullt föredrag. Jag fick svar på flera frågor jag funderat kring på sistone. (Jag får en känsla av att Björn likt mig och resten av frilanssvärje googlar sig själv och läser blogginlägg folk skrivit om honom med jämna mellanrum).

Annonser

6 responses to “The frilansblues

  1. haha. hårda tider för frilansproletariatet.

  2. Samma för oss musiker. Med liberal regering tillkommer dessutom minskat statligt stöd, för att ytterligare fördjävliga situationen. Det är därför det gäller att plugga in i nästa mandatperiod och tills konjunkturen vänder. 🙂

  3. …fast vilken kille ändå. ”Vad du än har åstadkommit så var jag yngre än dig när jag gjorde samma sak” är en så snofsig titel på ett föredrag att jag blir lite glad bara av att läsa det. Fast jag antar att det dessutom är sant.

  4. joel: haha, nä, namnet på föredragets tema var bloggar, jag raljerade bara lite över den påtagliga stress man kan känna som ung skribent när man träffar äldre obrydda rockstjärnejournalister som sajnats för de stora tidningarna. likheten musiker och skribent är intressant. du borde starta en blogg där du utvecklar dina kommentarer här.

  5. Äsch vad synd. Jag är annars rätt svag för den typen av Howlin’ Pelle-egoism med ett stänk självdistans. Och starta en blogg om politik och everyday life känns sådär kul, faktiskt. Har gett upp hoppet om politiken, eftersom det bara handlar om pengar oavsett vart man vänder sig, och mitt liv ser jag till att det är så händelsefattigt som möjligt. Fast nu till exempel var jag uppe 05:00 för att ta mig med båten till metropolen Harstad, där sportbutiken heter Tequila Sports, frisören heter Hårny, och det på inneklubbens skyltfönster med stora bokstäver står FUN PEOPLE DRINK. Det är en massa snö ute. Klart slut. 🙂

  6. En sak får man ändå ge den jäveln – hans krogrecensioner håller högsta klass. De är personliga, roliga, kritiska och icke inställsamma. Som sig bör.

    Sen kan jag inte yttra mig om övrigt av hans skrivande eller person.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s