Odrägliga presenter

kycklingask2ejpg

I fjortonårspresent fick jag en betongskål med till synes giljotinerade änglahuvuden i regnbågens alla färger som en släkting hade tillverkat själv av gips och kanske cement och guldfärg. Hon menade säkert väl, men saken var ju den att skålen vägde runt femtio kilo och var ett veritabelt mordvapen.

Vad ska man göra om man fått en fruktansvärd krukväxt i present som man verkligen inte har någon lust att nära vid sin barm?

”Det värsta för min del är ändå att jag tycker illa om krukväxter överlag. Jag förstod då de gav växten att det är en sann ära att ta emot denna växt som levt i över 25 år. Min fråga är nu vad jag ska göra. Växten gör mig lite arg varje gång jag ser den, den tar mycket plats och klibbar fast i fönstret den står vid. ”

skriver någon till  Magdalena Ribbing som föreslår att diskret ta livet av växten genom att ställa den i vilt drag eller undernära. I love her! Verkligen mina takter.

På tal 0m växter så är det dags att plantera påskgräset nu, glöm inte det. Jag har redan sått mitt.

Annonser

One response to “Odrägliga presenter

  1. haha perfekt! men vad har du i påskgräset? :S jag tog in påskmagnolian idag iaf så den förhoppningsvis ska hinna slå ut i tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s