Köttsligt vs intellektuellt

dsc00864

Bland fördelarna med singelskap kan glasögonnappning räknas.  I Lund är glasögon the ultimate pussy magnet och alla har ett par,  och det händer ofta att nattens fångst glömmer sina oemotståndliga svarta på ens nattduksbord. Sedan kan man lyckligt promenera omkring i dem några dagar och behöver inte ens säga ordet po-mo för att  masterprogramsgossarna ska samlas runt en i små led. Plötsligt slutar alla fokusera på ens kropp och blir istället övertygade om att man är intellektuell och belevad.  – Näää, jag går inte på utseendet, bara på insidan, säger de såklart genusmedvetet, men trots det så måste man som kvinna jobba dubbelt så hårt för att övertyga dem om att man är intressant och har intellektuella kvalitéer när man har fel utseendeattribut (blont hår och  85E exempelvis).’

Det finns ett väldigt sjukt rådande synsätt i de meedvetna kretsarna, att köttslighet inte kan kombineras med andlighet,  ju mindre evolutionärt fertilitetssignalerande fysiska attribut desto fler intellektuella egenskaper. För att inte tala om hur många gånger jag blivit tillsagd att sitta stilla och inte röra mig för mycket ensam bland killar, eftersom min kropp gör att det ser utmanande ut och då kan jag bli våldtagen. Det händer hela tiden, senast jag fick höra det var  av en person som fått Stora journalistpriset och gjorde anspråk på att vara upplyst och genusmedveten.

Fuckers.

11 svar till “Köttsligt vs intellektuellt

 1. Sen SÄGS det ju att det finns människor som har glasögon för att slippa gå in i lyktstolpar, men det är väl bara ett alibi.

 2. nej jag vet, man kan tydligen inte vara snygg och smart samtidigt för då kan folk inte placera en.

 3. Sen finns det de som faktiskt lyckas bära upp sina glasögon. De är kanske inte så många, men när man finner en vet man att man får det bästa av båda världar.

 4. hi, hi. Det var det roligaste jag hört på länge- the ultimate pussy magnet. Det måste jag bara få länka till från min blogg!?
  Mvh Åsa

 5. Fast att vara ful och dum kan vara ganska jobbigt också eftersom folk alltid utgår ifrån att man i alla fall har ett hjärta av guld (som någon slags kompensation för övriga brister). Men jag är ju rätt osympatiskt också, vilket kan vara knepigt för folk att förstå… så det där kategoriserandet drabbar nog alla ibland…

 6. jack: haha. i’ve been there too. folk blir så förvånade när de inser att man är både är ful och elak.
  åsa: såklart.

 7. Eller så är man både klok, dum, ful och snygg i ett. Och det är då som det blir det riktigt komplicerat.

  I want em glasses too, btw.

 8. Sedan finns det ju också tjejer som jobbar på helt motsatt sätt. Ta t.ex. en sån som Camilla Henemark (ex Army of lovers) som har en uppmätt IQ på över 150, men som ändå ”marknadsför” sig enbart på sexualitet och kupstorlek…

  Är det bättre, sämre eller lika illa?

  Antar att det hur som helst styrker tesen att andliga och köttsliga kvalitéer inte kan kombineras i vår sinnevärld. Tyvärr.

 9. fredrik: valet att försörja sig på sin kropp istället för på astrofysikforskning ska aldrig klandras eller bimbostämplas. jag tycker att smart/snygg-dikotomin börjar lösas upp. den dag då folk inte blir förvånade över att en sån som henemark är smart, då är jag nöjd.

 10. Pamela Anderson fick upp ögonen på mig. Heja kurviga blondiner som skapar och producerar sin egen actionserie men fortsätter spela dum fast man ger sig själv chansen att göra nåt åtminstone kvasi-creddigt. Jag har aldrig varit så osäker på en människas intelligens som på hennes; det måste betyda att hon är smart, annars vill jag tro att jag hade genomskådat henne. (Förutsatt att det inte är jag själv som är efterbliven. (Eller förblindad av hormoner. (Fast hon ju är rätt ful these days.)))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s